Halvgrove bagels uten sukker

Det er mye regn og vind på Jæren i disse dager. Selv om kalenderen snart viser juli.Da kan man drømme seg litt bort til Amerika med noen bagels. Disse smaker aller best etter de har vært en tur i fryseren. Da kommer den søte sprø skorpen ekstra godt fram.

Du trenger til 18 stk:

100 g havremel

100 g sammalt hvete

800 g siktet hvete/spelt

2 ts salt

4 ts tørrgjær

6 dl lunkent vann

2-3 ss fibersirup gold/honning

 

Til koking:

3 liter vann

1.5 ss sukrin gold/sukker

 

1 egg til pensling

sesamfrø/valmuefrø/ havregryn til topping

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og fibersirup. Bland dette godt sammen og la det elte i ca 10 min. La deigen slippe bollen.

Sett bollen til heving på et lunt sted. Gjerne nær stekeovnen som du setter på 220 grader.

Deigen heves i minst 1 time.

 

Del deigen inn i ca 18 emner.

Form hver del som en bolle og trykk hull i midten med en finger. Snurr bollen noen ganger rundt fingeren. Hullet skal være ca 3-4 cm hvor hele bagelen er ca 9 cm.

 

Legg dem på et bakepapir med et klede over å la dem heve i 20-30 min til.

Kok opp 3 liter vann sammen med sukrin gold. Kok bagelene i vannet i 1 min på hver side. Bruk en hullsleiv å ta dem med.

Legg dem på et klede og la det meste av vannet tørkes av. Pensle dem med egg og topp med det du ønsker av topping. Stekes på 220 grader midt i ovnen i 18-20 min.

Avkjøles på rist.

 

Del dem i to før de fryses. De kan enkelt tines opp direkte i brødristeren.

 

 

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*