Om meg ↓

Mini søtopotetpizza med halloumi og syltet rødløk

Halloumiosten er svært proteinrik og metter godt. Men nok en gang det viktigste: den smaker himmlesk!

Du trenger:

Ca 250 g halloumi ost ( 1pk Taverna)

2 søtpoteter

Hvit krem:

½ boks creme fraiche light (150 g)

½ ts salt

1 fedd hvitløk

½ chili uten frø

ca 5 ss hakket basilikum

 

Begynn med å lage den hvite kremen. Kutt chili, hvitløk og basilikum i små biter og tilsett dette i creme fraiche sammen med salt. Dette kan du fint gjøre dagen før. Om den står i kjøleskap noen timer, vil smakene sette seg ekstra godt.

Skrell søtpotetene og skjær dem i ca 1 cm tykke skiver. Bak dem i en forvarmet ovn på 200 grader med varmluft i ca 15 min. Ta stekebrettet ut og smør dem med noe av den hvite kremen. Topp med ca 1 cm tykke skiver av halloumiost og litt havsalt. Stek så minipizzaene videre i 10 min til på samme varme.

Bruk resten av den hvite kremen som dressing sammen med syltet rødløk.

Syltet rødløk:

Du trenger:

1 liten rødløk

1 dl vann

4 skiver ingefær med skall

½ dl eplesidereddik

3 ss sukrin gold/sukker

2 skiver sitron med skall

litt salt

 

Kok opp alle ingrediensene utenom rødløk. Legg oppskåret rødløk i et glass og hell over laken.

Avkjøles uten lokk. Ha på lokk og sett i kjøleskap.

Passer til både taco, hamburger, pizza, salaten, børdskiva og tapasbordet. Ja den passer til det meste!

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*