Mini søtopotetpizza med halloumi og syltet rødløk

Halloumiosten er svært proteinrik og metter godt. Men nok en gang det viktigste: den smaker himmlesk!

Du trenger:

Ca 250 g halloumi ost ( 1pk Taverna)

2 søtpoteter

Hvit krem:

½ boks creme fraiche light (150 g)

½ ts salt

1 fedd hvitløk

½ chili uten frø

ca 5 ss hakket basilikum

 

Begynn med å lage den hvite kremen. Kutt chili, hvitløk og basilikum i små biter og tilsett dette i creme fraiche sammen med salt. Dette kan du fint gjøre dagen før. Om den står i kjøleskap noen timer, vil smakene sette seg ekstra godt.

Skrell søtpotetene og skjær dem i ca 1 cm tykke skiver. Bak dem i en forvarmet ovn på 200 grader med varmluft i ca 15 min. Ta stekebrettet ut og smør dem med noe av den hvite kremen. Topp med ca 1 cm tykke skiver av halloumiost og litt havsalt (viktig). Stek så minipizzaene videre i 10 min til på samme varme. De kan godt være litt «grillet» slik at osten får en gyllen farge.

Bruk resten av den hvite kremen som dressing sammen med syltet rødløk.

Syltet rødløk:

Du trenger:

1 liten rødløk

1 dl vann

4 skiver ingefær med skall

½ dl eplesidereddik

3 ss sukrin gold/sukker

2 skiver sitron med skall

litt salt

 

Kok opp alle ingrediensene utenom rødløk. Legg oppskåret rødløk i et glass og hell over laken.

Avkjøles uten lokk. Ha på lokk og sett i kjøleskap.

Passer til både taco, hamburger, pizza, salaten, børdskiva og tapasbordet. Ja den passer til det meste!

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.