Kylling med kryddersmør og byggrynsalat!

Dette er en lett og rask sommermiddag som er kjempebra for liten og stor. Ungene likte godt kyllingen , men er mer skeptisk til byggryn i salat;) Kokt ris passer også godt til!

Kryddersmør er enkelt å lage, men man kan enkelt kjøpe kryddersmøret for å spare tid. Det er nemlig godt nok!

Byggrynssalten er super som restemat til lunch dagen etter. Da kan du rive kyllingen i biter å ha oppi salaten.

Du trenger til kyllingen:

5 kyllingfilet

150 g meierismør

1 ss chili

1 fedd hvitløk

15 blader basilikum

1 ts havsalt

Kutt basilikum, hvitløk, chili i en foodprosessor. Bland dette sammen med det romtempererte smøret. Ha i salt.

Kutt kyllingfileten på midten og smør godt på med kryddersmør før du «lukker» kyllingen igjen. Legg 1 eller 2 fileter i aluminiumsfolie og stek den på grillen eller midt i ovnen på 250 grader i 25-30 min. Skjær gjennom kyllingen for å se om den er gjennomstekt.

Resten av smøret brukes som tilbehør når retten er klar for servering.

 

Du trenger til salaten:

100 g byggryn (2 pakker boil in bag)

2 paprika etter ønske

1/2 agurk

1 vårløk

100 g feta i chiliolje

ruccula

3 tomater

salt og pepper

La byggrynsposene ligge i kaldt vann en time før du lager salaten. Bland så byggryn sammen med de oppskårne råvarene. Fetaosten som ligger i chiliolje setter en veldig god smak på salaten. De kan kjøpes på de fleste butikker. Dette er små porsjoner som selges i pakke på 100 g.

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*