Maggi’s havrebrød

 

Dette havrebrødet har vi nesten laget daglig det siste året. Og nettopp dette brødet er mye av årsaken til at jeg ønsket å lage mer kokebok. Det tar et par minutter før det er klar for steking. Det passer godt til suppen, skolemat , kveldsmat eller på tur! Eller til venninner som plutselig kommer innom til lunch. Et skikkelig godt hverdagsbrød! 

Du kan ha det meste på dette brødet. Min favoritt er ruccola med blåmuggost, pesto eller kryddersmør.

Brødet er svært næringsrikt , da det inneholder nesten bare havre. Kesam er det som gjør dette veldig saftig. Man kan enkelt bruke yoghurt eler kvarg også.

Dette kan enkelt lages glutenfritt  med å bruke glutenfrie havregryn. Det smaker helt likt.

Du trenger:

2 dl lettkokte havregryn(kan bruke store også)

2 dl havremel (kan knuse havregyn i blender også)

2 ts bakepulver

2 ts sukrin gold/sukker

0,5 ts salt

1,5 dl kulsyrevann (gjør det luftig)

1/2 dl vann

3 ss mager kesam/yoghurt

havsalt til topping

 

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Bland alt det tørre i en bolle.  Tilsett vann og kesam og rør godt. La det stå i et par minutter for at havregrynene skal trekke til seg veske. Dette er svært viktig slik at ikke brødet skal renne ut og bli tynt.

Hell så deigen over på et bakebrett med bakepapir og smør utover med en slikkepott til en firkant på ca 25 x 25 cm.

Topp med havsalt eller urter etter smak.

Stekes midt i ovnen i ca 13 min.

Avkjøles på rist.

Ønsker du et mer proteinrikt brød kan du tilsette 1 egg. Men det passer ypperlig med egg oppå et ferdigstekt brød også.

Brødet smaker best nystekt , men kan fryses eller legges i kjøleskap. Smaker da nydelig etter en tur i brødristeren.

Håper det smaker!

 

29 kommentarer, RSS

  1. Frøydis 9. august 2017 @ 13:35

    Ååå, dette gleder jeg meg til å prøve 😊

    • Maggi Gausel 11. august 2017 @ 15:12

      Herlig Frøydis:) Mulig dette brødet ikke blir servert på Egget, men;)

      • Frøydis 12. august 2017 @ 17:14

        Det burde det blitt! Har laget der flere ganger allerede 😊Kjempegodt

        • Maggi Gausel 14. august 2017 @ 17:32

          Så bra!;)

  2. Lene 10. august 2017 @ 09:40

    Takk for oppskrift, disse var skikkelig gode! Og veldig kjappe å lage!

    • Maggi Gausel 11. august 2017 @ 15:12

      Takk Lene! Setter pris på tilbakemelding

  3. Susanne 13. august 2017 @ 14:17

    Så godt brød! Veldig lettlaget også!👍 Aner du noe om kcal her?

    • Maggi Gausel 14. august 2017 @ 17:34

      Hei Susanne! Det vet jeg ikke.men det er jo kun havergryn og kesam som det er kalorier i. Derfor fort gjort å regne ut:)
      Veldig stas å høre at du liker brødet. Tusen takk!

  4. Pingback/Trackback

    18. august 2017 @ 20:25 Svar

  5. Irmelin 27. august 2017 @ 22:44

    Veldig godt brød!! 🙂 Hvordan er det å blande ingrediensene kvelden før og la det stå over natten, så er det kun steiking på morningen??

    • Maggi Gausel 1. september 2017 @ 09:43

      Hei:)Det har jeg aldri prøvd. Mulig «deigen » blir noe hard da. Har du prøvd? Du kan jo evt blande alt det tørre i en bolle og kun tilsette det bløte rett før steking.

  6. Jeanette 31. august 2017 @ 22:05

    Er det store havre gryn eller lettkokte?

    • Maggi Gausel 1. september 2017 @ 09:44

      Hei!Takk for at du spør. Det er lettkokte som skal være i oppskriften. Men jeg bruker ofte store også. Det er en smaksak:)

  7. Sandra 13. februar 2018 @ 18:17

    Kjempe godt brød! Dette kommer jeg til å lage mange ganger😃
    Er det noen bokhandlere som selger boka de, eller må den kjøper på nett?

  8. Ann 24. februar 2018 @ 10:50

    Heisann og takk for flott blogg med gode oppskrifter 👍🏻
    Jeg lurer på om det går an å lage disse uten varmluft ? Den har sviktet på min ovn 😔

  9. Anne Mette 24. februar 2018 @ 12:07

    Hei. Lagde dette brødet til frokost i dag, og det var overraskende godt, tusen takk!! Til og med min kresne 17 åring sa det var godt.:)

  10. Anne Andersson 24. februar 2018 @ 15:51

    Bakte disse brødene etter å sett de på TV. Så gode. Tok i noen linfrø i deigen + et egg. Strødde toppen med solsikkefrø. NYYYYYYYDELIG

  11. Lene Lindheim 26. februar 2018 @ 10:32

    Har nå lagd dette brødet gluten å laktosefritt til sønnen min med sterk allergi, å det blir nesten spist opp før jeg har laget det ferdig… Byttet ut vannet med egg, å det ga enda bedre smak synes vi😊. Fantastisk!!

  12. Lillan Lenes 26. februar 2018 @ 18:20

    Hei. Jeg syns brødet virket uferdig etter 13 minutter, og lot det stå 5×2 minutter til.
    Skal det være lurt lyst og ‘bløtt?
    Setter det seg mer under avkjøling?

  13. Maggi Gausel 27. februar 2018 @ 20:43

    Ser at jeg også her har svart direkte på mail. Men her er svar:
    Sandra:takk!!! ja den finnes på de fleste bokhandlere. Kan kjøpes på nett ved å trykke på bildet av boken her på bloggen på venstre side:)
    Ann:takk!! Det går fint ann å lage brødet uten varmluft. Dettar da noe lengre tid. Brødet skal ha en gyllen farge.
    Anne Mette: blir så utrolig glad av å høre dette:)
    Anne: Smart tips med linfrø:) Tusen takk:)
    Lene: takk Lenemor:)
    Lillian: Jeg har laget dette i lang tid nå . Har alltid på varmluft og steker det i 13 min. Det er litt bløtt med d samme. Men det «setter» seg litt etterhvert. Men ovnene våre kan være ulike. D viktige her er varmluft. Hvis ikke tar det lengre tid:)

    Tusen takk alle for engasjement:)

    Beste hilsen Maggi

  14. Jeanette Pedersen 1. mars 2018 @ 14:00

    Hei, fantastisk godt havrebrød, enkelt å lage…. lurer på om du ha ca kaloriinnhold på oppskriften?

    Har gått ned 22 kg men gått opp 7 igjen, sliter med å gå ned igjen, spiser knekkebrød til vanlig ( Wenke sine fra god morgen Norge) , savner brødmat innimellom 😊

    På forhånd takk

    Mvh

    Jeanette

    • Maggi Gausel 5. mars 2018 @ 10:26

      Hei Jeanette! Bra jobba! Jeg syns også at de siste kg er vanskelige. Jeg vil anbefale å bytte 1 dl vann med et egg. Da blir brødet mer mettende. Jeg skriver helt bevisst ikke kaloriinnhold. Jeg vet ikke heller. Men det kan nok enkelt regnes ut, men vi telte aldri kalorier når vi gikk ned. Så gøy at du liker brødet:) Tusen takk

  15. Janne Benjaminsen 2. mars 2018 @ 08:56

    Luftig og godt brød! Takk for oppskrift! Prøvd å ha brødet i brødform i stedet for å ta utover?
    Jeg toppet med solsikkefrø.

    • Maggi Gausel 5. mars 2018 @ 10:28

      Hei Janne! Takk for at du syns det:) Jeg lager akkurat det nå. Takk for tips. Har forandret litt på innholdet til brødform. Legger nok ut oppskrift etterhvert . Hadde til sammen 12 dl havrgryn og havremel i en form.

  16. Sonja Durand 5. mars 2018 @ 10:45

    Hei, har du erfaring med å lage deigen ferdig på brett på kvelden, for å sette det rett inn i ovnen på morgenen? Bør det i tilfelle settes kaldt eller kan det stå på benken frem til man setter det i ovnen?

    Brødet blir forresten kjempegodt! Og så enkelt å lage 🙂

    • Maggi Gausel 5. mars 2018 @ 11:32

      Hei Sonja:) Jeg vil ikke anbefale å blande alt dagen før. Det vil nok bli til en stor klump. men det du kan gjøre er å blande alt det tørre i en bolle. Og alt det bløte i en bolle feks i kjøleskap. Da tar det kun noen sekunder å blande sammen:)Takk for tilbakemelding på brødet:)

  17. Maggi Gausel 5. mars 2018 @ 11:33

    Hei Sonja:) Jeg vil ikke anbefale å blande alt dagen før. Det vil nok bli til en stor klump. men det du kan gjøre er å blande alt det tørre i en bolle. Og alt det bløte i en bolle feks i kjøleskap. Da tar det kun noen sekunder å blande sammen:)Takk for tilbakemelding på brødet:)

  18. Pingback/Trackback

    6. mars 2018 @ 16:41 Svar

  19. Pingback/Trackback

    4. april 2018 @ 13:35 Svar

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*