Maggi’s havrebrød

 

Dette havrebrødet har vi nesten laget daglig det siste året. Og nettopp dette brødet er mye av årsaken til at jeg ønsket å lage mer kokebok. Det tar et par minutter før det er klar for steking. Det passer godt til suppen, skolemat , kveldsmat eller på tur! Eller til venninner som plutselig kommer innom til lunch. Et skikkelig godt hverdagsbrød! 

Du kan ha det meste på dette brødet. Min favoritt er ruccola med blåmuggost, pesto eller kryddersmør.

Brødet er svært næringsrikt , da det inneholder nesten bare havre. Kesam er det som gjør dette veldig saftig. Man kan enkelt bruke yoghurt eler kvarg også.

Dette kan enkelt lages glutenfritt  med å bruke glutenfrie havregryn. Det smaker helt likt.

Du trenger:

2 dl lettkokte havregryn(kan bruke store også)

2 dl havremel (kan knuse havregyn i blender også)

2 ts bakepulver

2 ts sukrin gold/sukker

0,5 ts salt

1,5 dl kulsyrevann (gjør det luftig)

1/2 dl vann

3 ss mager kesam/yoghurt

havsalt til topping

 

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Bland alt det tørre i en bolle.  Tilsett vann og kesam og rør godt. La det stå i et par minutter for at havregrynene skal trekke til seg veske. Dette er svært viktig slik at ikke brødet skal renne ut og bli tynt.

Hell så deigen over på et bakebrett med bakepapir og smør utover med en slikkepott til en firkant på ca 25 x 25 cm.

Topp med havsalt eller urter etter smak.

Stekes midt i ovnen i ca 13 min.

Avkjøles på rist.

Ønsker du et mer proteinrikt brød kan du tilsette 1 egg. Men det passer ypperlig med egg oppå et ferdigstekt brød også.

Brødet smaker best nystekt , men kan fryses eller legges i kjøleskap. Smaker da nydelig etter en tur i brødristeren.

Håper det smaker!

 

35 kommentarer, RSS

  1. Pingback/Trackback

    18. august 2017 @ 20:25 Svar

  2. Pingback/Trackback

    6. mars 2018 @ 16:41 Svar

  3. Pingback/Trackback

    4. april 2018 @ 13:35 Svar

  4. Pingback/Trackback

    1. mai 2019 @ 14:51 Svar

  5. Pingback/Trackback

    23. august 2019 @ 09:06 Svar

  6. Pingback/Trackback

    2. mars 2020 @ 14:30 Svar

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.