Om meg ↓

Julegeit romper!

Jeg har prøvd meg fram på mange ulike varianter av julegeit. Dette er oppskriften jeg har kommet fram til. Sunn nok ! Ønsker du en grovere variant bytter noe noe av det siktede melet med mer rug. Det unike med å bake selv at man har kontroll på sukker, gjær og saltinnholdet. Disse har lite gjær og salt og er fri for sukker. Men godkjent av de som har prøvd dem idag! Ungene kaller det for rompeboller…..

 

Du trenger til 14 stk:

100 g lettkokte havregryn

200 g siktet rug

100 g grov sammalt rug

700 g siktet hvete/spelt

1 ts salt

3 ts tørrgjær

4 dl melk

2 dl vann

1 ts nero sukkerkulør

6 ss fibersirup gold  http://funksjonellmat.no /mørk sirup

melk til pensling

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett lunket vann, melk og nero som er blandet sammen på forhånd. Ha i fibersirup til slutt. Elt deigen i minst 5 min til den slipper bollen. Deigen kan være noe klissete i starten av eltingen, men havregrynene vil etter hvert ta til seg veske. Er deigen fortsatt for bløt tilsettes 2 ss siktet mel. La deigen heve på et lunt sted i minst 1,5 time. Del deigen så i 14 emner og lag avlange rundstykker. Klipp eller skjær i hver ende. La julegeitene etterheve i minst 20 min. Pensle dem med melk og stek dem i en forvarmet ovn på 225 grader i 9-10 min. Avkjøles på rist.

 

 

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*