Om meg ↓

Sandtangenboller med fyll

 

Skal du på tur i helgen? Her her et mattips fra meg.

Dette er barnas favoritt. Her får man mye i en bolle. Bollene har masse god og riktig næring. Samtidig er det spennende for ungene å spise seg inn til sjokoladen. Dette er supermat på tur!

 

Du trenger til ca 22 stk:

 

5 dl siktet spelt

5 dl sammalt hvete

3 dl havregryn /eller havremel

1ts salt

1ts kardemomme

1 dl sukrin gold /1 dl sukker

40 g meierismør i terninger

3 ts tørrgjær

5 dl melk

22 biter med sjokolade

½- 1 dl siktet spelt til slutten av eltingen.

 

 

Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen. Hell over lunken melk. Elt deigen i minst 5 min til deigen slipper bollen. Bland i terningene med smør mot slutten av eltingen. Tilsett mer mel (1/2-1 dl mel) om deigen er bløt. Deigen skal ikke være for tørr men slippe bollen. Havregrynene vil trekke en del veske i heveprosessen. Hev deigen på et lunt sted i ca 1,5 time.

Ønsker du en raskere hevetid tilsetter du en pakke gjær. Da vil hevetiden være rundt 1 time. Legg en bit sjokolade oppunder hver bolle og trill 22 boller. Etterhev bollene i 10-15 min. Pensle med egg. Stekes på 220 grader i ca 8-10 min. Avkjøles på rist.

 

Tips til sjokoladebiter kan være melkerull, 70% sjokolade eller andre sjokolader med smak.

God helg!!

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*