Skrudlandsuppa

Dette er suppa for den som vil bytte ut posesuppa med hjemmelaget. Denne er rund og mild med masse smak i, og utrolig lett å lage.

Du trenger:

1 rødløk

2 fedd hvitløk

2 bokser hermetiske tomater a 400 ml

1 boks kokosmelk a 400 ml

1 potte koriander

ca 500 g ferdigkokte scampi

litt olje til steking

salt og pepper

Fres grovhakket rødløk og hvitløk i litt olje i en varm gryte. Tilsett koriander med stilker og de hakkede tomatene. La suppa stå å småkoke i 20-30 min før du moser alt med en stavmikser i gryta til en slumpfri suppe. Tilsett kokosmelken og la suppa få et oppkok.

Smak til med salt og pepper. Tilsett scampi 10 min før servering. Serveres med et godt brød til.

Scampi kan byttes med kyllingfiletbiter. Men da må den rå kyllingen ligge i gryta minst 25 min før den er ferdig.

4 kommentarer, RSS

  1. Hanne 8. april 2018 @ 14:23

    Hei.

    Denne suppå såg veldig goe ud, 🙂 men æg lure på om u kan frysas?

    • maggi 16. april 2018 @ 10:20

      Hei Hanne! Det tror eg så absolutt!!

  2. Jorun 7. mars 2019 @ 10:37

    Hei

    Suppa høres veldig god ut, men vi er ikke så begeistrert for koriander i vår famile. Er det noe annet krydder som kan brukes?

    mvh
    Jorun

    • maggi 8. mars 2019 @ 11:46

      Hei!
      Du kan veldig godt bruke basilikum eller annet krydder du liker. Koriander er godt til sjømat , men andre krydder passer også:)

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.