Mandelkjeks med sitron og havre!

Dette er en kjeks jeg absolutt anbefaler at du prøver. Veldig lett å lage. Supersunn med høyt proteininnhold og perfekt som mellommåltid.

 

Du trenge til 24 kjeks:

150 g finmalte mandler/mandelmel

100 g store havregryn

3 ss havremel(eller knust havregryn)

1 ts salt

1 ss chiafrø (evt linfrø)

3 eggehviter

1 egg

raspet skall fra 1 sitron

3 ss fibersirup gold/honning

Bland alt det tørre. Tilsett deretter eggehviter, egg og fibersirup sammen med sitronskall.

La deigen stå noen minutter på benken før du former 24 kjeks i jevne størrelser.

Kjeksene stekes midt i ovnen i en forvarmet ovn på 200 grader ui 13 min til de får en gyllen farge. Ønsker du en mer nøytral smak kan sitron sløyfes.

Håper det smaker!

Maggi

 

 

Dette innlegget har 3 kommenta

  1. Margaretha

    Hei,

    Prøvde disse i kveld, men deigen ble alt for tørr. Er det kun egg og sirup som fukter? Kan du si noe om konsistens?

    Takk for inspirasjon.

  2. Maggi Gausel

    Hei:) Jeg svarte deg på mail ser jeg. Kan skrive litt her og. Konsistensen skal være litt tørr,. Resultatet blir bra til slutt. Men det ikke noe veien for å ha i litt vann. Jeg syns de ble´bra etter denne oppskriften:)Maggi

  3. Sigrid Viken

    Hei :0)
    Fantastisk gode kjeks! Har bakt dem noen ganger nå, men hver gang står jeg med eggeplommer
    som jeg ennå ikke har funnet noen brukbar oppskrift til.
    Går det an å bruke hele egget?
    Eller har du en god kake-/kjeksoppskrift hvor eggeplommene kan brukes?

    Vennlig hilsen
    Sigrid Viken

Legg igjen en kommentar