Maggis havrebrød i «ny drakt»

Maggis havrebrød har virkelig tatt helt av de siste ukene. Det er den absolutt mest besøkte oppskriften på bloggen. Tenk at brødet bakes over hele landet. Tusen takk!

Jeg har laget en versjon med egg som kan lages i brødform.

 

Du trenger:

6 dl lettkokte havregryn

6 dl havremel(eller knust havregryn)

2 ts bakepulver

1 ss sukrin gold/sukker (kan sløyfes)

1 ts salt

3 dl vann(halvparten kullsyrevann)

3 egg

300 g mager kesam(1 boks)

litt havsalt

Sett ovnen på 220 grader. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett egg, kesam og vann. Rør godt sammen. Hell over deigen i en brødform med bakepapir .Topp med havregryn og litt havsalt.

Topp med havregryn og havsalt. Skru ovnen ned til 180 grader.(vanlig over og under varme) Stek brødet på nederste rille i 55-60 min. Avkjøles på rist. Oppbevares i kjøleskap.

Ps: Brødet må «sette seg» og må derfor bli kaldt før det kan skjæres opp. Hvis ikke vil det falle sammen. Det er ekstra godt etter noen timer, og gjerne etter en tur i kjøleskapet. Det kan se litt rått ut, da har du gjort riktig;) Jeg hadde smør  og rikelig med ost og skinke til- det var skikkelig godt!!

Maggi

 

5 kommentarer, RSS

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.