Torsk med ertepure’

Idag lagde jeg denne superenkle retten. En torskerett med masse næring og smak! Denne retten var med i den første boken Balanse. Toppingen er noe forenklet med bare mandler og spekeskinke. Like godt og enda enklere å lage. Her kan man lage topping av det man har i hus. Ulike slag av nøtter og krydderurter. Noen av ungene er skeptisk til ertepure’. Jeg kokte i tillegg litt poteter og lagde en rask hvit saus med gulrøtter i.

Pure’:

250 gram frosne erter (selskapserter)

1/2  brokkoli med stilken

2 ss meierismør

salt og pepper

 

1-2 torskestykker pr person

 

Topping:

spekeskinke

mandler

Fersk koriander

 

Kok opp erter og brokkoli til de er møre.(ca 5-10 min)

Ha i 2 ss meierismør og la det smelte under lokk. Mos deretter med en stavmikser til pure’en blir passe tykk.  Tilsett salt og pepper etter smak.

Klipp spekeskinken i passe biter. Stek skinken og hakkede mandler i en panne til det blir sprøtt.

Bak torsken på 180 grader i ca 15-16 min i en forbarmet ovn(alt etter str). Det skal være litt motstand i fisken når du trykker på den.  Strø over rikelig med koriander over retten.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.