Saftige pølsebrød med spelt og havre!

Lag dine egne pølsebrød- rikelig med næring. Det er mye sukker og hvitt mel i kjøpte pølsebrød.

Hvis du i tillegg kjøper ei «skikkelige pølse» hos slakteren, så blir det riktig så godt. Serveres med masse salat og godt tilbehør som hever måltidet!

Du trenger til  16 pølsebrød/hamburgerbrød:

600 g siktet spelt (hvete)

100 g havremel

100 g lettkokte  havregryn

100 g sammalt spelt

100 g fint emmer (kan bruke andre siktet mel også)

1 ts salt

3 ts tørrgjær

4 ss fibersirup http://funksjonellmat.no /

6 dl lunket vann

litt melk til pensling

sesamfrø til topping

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Hell over vann og fibersirup før du elter deigen til den er smidig ca 5-10 min. La deigen slippe bollen. La deigen heve i bollen på et lunt sted i ca 1,5- 2 timer.

Lag en pølse av deigen og skjær i passe biter (ca 16 stk)

La dem etterheve i 15 min. Pensle med melk og topp med sesamfrø.

Stek dem på 220 grader i ca 10 min. Ovner kan være veldig forskjellige. Følg godt med:)

MAGGI:)

 

Én kommentar, RSS

  1. Gunn rita 3. mai 2018 @ 16:51

    Hei.
    Hvordan er disse til å fryse? Blir di tørre?

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.