Verdens enkleste pesto med mandler

Noen ganger når jeg reiser rundt og holder foredrag har jeg med meg brød og pesto.
Denne pestoen er super enkel og lage, og blir alltid god! Smaken av mandler i pesto er veldig godt. Om man ikke tåler nøtter kan solsikkekjerner brukes.

 

Rød pesto med mandler:

20 mandler (kan bruke pinjekjerner)

1 fedd hvitløk

1 stor ss med revet parmesan(ca 20 g)

1 glass soltørka tomater i olje (a 190 g) Eldorado

salt og pepper

litt rapsolje etter ønske

 

Bland tomatene, hvitløk, parmesan og mandler i en food processor. Tilsett litt olje om man ønsker en bløtere konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Grønn pesto:

 

Ca 40 blader med basilikum (eller blanding av koriander og basilikum)

1 stor ss med revet parmesan

10 mandler(kan bruke pinjekjerner)

rapsolje (ca ½- 1dl)

1 fedd hvitløk

salt og pepper

 

Bland basilikum, mandler og parmesan i en foodprocessor til alt er godt blandet. Bland i olje til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Takk til alle som er innom bloggen!

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.