Rundstykker med 3 rotgrønnsaker!

Hele 3 ulike grønnsaker i disse saftige rundstykkene. Itillegg er det 3 egg i deigen! Proteinrike altså:)

Litt stas at selleriroten er dyrket på det nye stedet hvor vi bygger-Dalheim gård.

Du trenger til ca 20 stk:

250 g raspet rå rotgrønnsaker (jeg brukte gulerøtter, sellerirot og søtpotet)

1 beger mager kesam (300 g)

3 egg

3 dl lunket vann

600 g siktet spelt(eller hvete)

1oo g havremel/havregryn

400 g fibramel (kan bruke annet sammalt fint mel)

4 ts tørrgjær

1 ts salt

1 ss sukrin gold/sukker

2 ss fibersirup (honning)

 

 

Bland de raspede grønnsakene sammen med kesam og egg i en blender. Tilsett 3 dl vann og kjør til en jevn masse.

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett grønnsaksblandingen og bland godt sammen. Ha så i fibersirup og la deigen elte i 5-10 min til den er smidig. Hev deigen på et lunt sted i 1-2 timer. Ønsker man det skal gå fortere kan mer gjær tilsettes.

Del forsiktig deigen i 20 emner. La rundstykkene ettergeve i 20 min før de stekes i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 8-10 min. Avkjøles på rist.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.