Snadderbrød med grønn pesto!

 

 

 

 

 

Dette brødet passer godt til supper og tapasbord, men kan godt være et måltid i seg selv. Perfekt til kveldsmaten den dagen man ikke har rukket å lage middag. Noe for helgen ?

 

Du trenger:

400 g siktet spelt/hvete

200 g sammalt spelt

2 ts salt

2 ts tørrgjær

6 dl lunkent vann

125 g fersk mozarella

ca 150 g spekeskinke

1 dl grønn pesto (halvparten av basilikumen kan byttes ut med koriander)

Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vannet og rør lett sammen. Deigen er klar til heving når alt er blandet.

Hev deigen på et lunt sted i 2 timer(tilsett mer gjær om du har det travelt)

Hell deigen over et stekebrett med bakepapir. Fordel brødet godt ut til alle kanter. Dekk det til med gladpakk og la brødet få etterheve i 30 min til.

Smør 1 dl pesto utover hele brødet. Trykk ned små terninger av mozarella og dekk til med spekeskinke.

Stekes midten i ovnen på 225 grader i ca 20-25 min.

 

Grønn pesto med mandler:

Ca 40 blader med basilikum

1 stor ss med revet parmesan

10 mandler

rapsolje (ca ½- 1dl)

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Bland basilikum, mandler og parmesan i en foodprocessor til alt er godt blandet. Bland i olje til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

God helg!

Maggi

Én kommentar, RSS

  1. Jofrid 7. januar 2019 @ 13:55

    Dette var fantastisk godt 😋😋

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.