Kyllingburger med cottage cheese!

Denne har vi laget utallige ganger! Det passer godt å steke hamburgerne noe før servering. De kan da legges i en ildfast form med sølvfolie. Kjempe gode som restemat også!

Du trenger:

800 g kyllingkjøttdeig

1 lite beger cottage cheese

2 sjalottløk

1,5 fedd hvitløk

2 ts salt

pepper

1 god neve fersk basilikum

1 chili

 

Bland kyllingkjøttdeig og cottage cheese. Hakk sjalottløk, chili, hvitløk og basilikum i en stavmikser til det blir en jevn masse med små biter (evt hakk med kniv).

Bland dette oppi deigen, sammen med salt og pepper. Sett bollen kaldt 1 times tid eller natten over. Smakene setter seg ekstra godt når den får stå. Men det er ingen nødvendighet.

Form deretter hamburgerene til en ball og press dem flate. Stekes i meierismør på middels til sterk varme til de er helt gjennomstekt.

 

Serveres med en god salat og evt grønn eller rød pesto.

 

Barnetips: Man kan halvere mengden av smakstilsetningen. Da blir de litt mildere. Resten av de kuttede ingrediensene kan blandes med en halv boks mager kesam. Dette blir en veldig sterk dressing som de voksne kan ha ved siden av. Men jeg vil absolutt anbefale å la barna prøve den vanlige varianten først.

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.