Etter skoletid – lapper

Dette er lapper ungene fint kan lage selv. Alternativt kan noen voksne lage røren dagen før og sette den i kjøleskap. Passer godt som mat etter skoletid.

Du trenger til 8 store lapper:

2 dl siktet hvetemel/speltmel

1 dl havremel

2 ts bakepulver

½ ts salt

2 ss sukker/sukrin gold

2 dl melk

2 ss kesam/rømme

2 egg

smør til steking

 

Bland hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Tilsett melken og rør godt sammen til en klumpfri røre. Deretter tas kesam i. Ha i egg til slutt og bland sammen. La røren stå på benken i 10 min før du steker lappene med smør i en varm stekepanne.

 

Lappene kan serveres med syltetøy, brunost og smør eller med et speilegg med paprika, rukkola og hvitost.

 

Ps: knus havregryn i en blender og man får havremel.

Disse lappene passe like godt som kveldsmat eller frokost. Røren kan stå i kjøleskapet natten over.

 

 

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.