En smaksrik «veggis» fra en kjøttspiser!

En «veggisrett» med med 9 grønnsaker!!Jeg spiser kjøtt. Og jeg tror det er bra. Og jeg tørr å si det. Hvis man ser på hvor miljøskadelig en avokado er(laaaangreist) så er ikke litt kjøtt noe å skamme seg for. For å ikke snakke om en flytur over dammen.  Da må du unnvære 846 kjøttmiddager. MEN!!: Vi får i oss for lite grønnsaker. Jeg velger derfor å ha kjøttfrie måltider for å gi enda mer plass til grønnsaker, linser og bønner. Jeg digger bønder også. De norske spesielt. De jobber hardt for å gi oss usedvanlig gode råvarer . Etter at vi flyttet på landet ser vi hvor mye bøndene jobber. Alt mulig dyr som føder midt i et selskap eller at gresset må inn pga varslende regn. For en jobb de gjør for at vi kan spise trygg mat!! Hallemin så bra jobb de gjør (ikke sponset altså)

Denne veggisretten kan nok stå i kjøleskapet opptil 1 uke. Veldig mettende og enkel å ta med på jobb eller som et kaldt alternativ til middag. Full av proteiner, næringsstoffer og immunforsvar-vennlige råvarer som gurkemeie og hvitløk osv…

Du trenger til 10 porsjoner:

Søtpotethummus- lag 1:

ca 650 g skrellet søtpotet (1 stor)

1 boks kikkerter (380/230g)

2 fedd hvitløk

havsalt /rapsolje

pepper

Skrell søtpoteten og skjær den opp i små firkanter (1×1 cm) og legg bitene på et bakepapir på et bakebrett. Bakes i ovnen på 200 g varmluft i 15 min til de er møre. La de avkjøles.

Hell av vannet til kikkertene og ha de sammen med 2 fedd hvitløk og olje i en foodprossesor. Kjøres til en jevn masse.  Spe på med olje. Ha så i søtpotetbitene og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Bygg med gurkemeie- lag 2:

Du trenger:

3 poser (boil in bag) a 50 g med byggryn

1 ts gurkemeie krydder

4.5 dl kokt vann

Legg byggryn(ta bort posene) i en bolle sammen med gurkemeie. Hell over kokt vann og band sammen. La det stå å trekke mens du lager resten.

Selleriremulade, lag 3:

Du trenger:

100 g renset sellerirot

1, 5 ss aioli (chilimajones)

1,5 dl rømme/kesam

1/2 vårløk/purre

salt og pepper

Finrasp sellerirot. Det er viktig at det er finraspet, da saften av selleriroten kommer fram.

Vend inn aioli, vårløk og kesam. Smak til med salt og pepper.

Topping, lag 4:

Du trenger :

grønnkål (1 ss hakket til hver glass)

1 søt rød paprika

cashewnøtter (4-5 nøtter i hvert glass)

feta i chiliolje (4-5 terninger i hvert glass)

 

Legges på glass og oppbevares i kjøleskap.

 

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.