Grytebrød fra God morgen Norge!

 

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og rør godt med en slikkepott. Deigen skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken med lokk over natten. Sett gjerne deigen på morgenen om du skal lage brødet til kvelden. Har du glemt å sette deigen tidlig nok, tar du bare en ts ekstra tørrgjær.

Når deigen er ferdig hevet, tar du litt mel på deigen og vender den rundt et par runder med en slikkepott i bollen.

La brødet etterheve i 1–2 timer. Ha semulegryn i bunnen av gryta, dette for at deigen ikke skal sette seg fast i bunnen. Hell over deigen i en forvarmet gryte ( som tøyler 250 grader)og dekk for eksempel med havsalt og sesamfrø.

Stek brødet i forvarmet gryte og ovn på 245–250 grader

35 minutter med lokk, 5–7 minutter uten lokk.

TIPS

  • Påske: Ha gurkemeie i for å få en fin gulfarge på brødet.
  • Jul: Topp brødet med julens krydder som nellik, kanel, ingefær og sukker. Dette gir en karamellisert skorpe.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.