Menyen fra besøket i tv2 , God morgen norge!

For en ære å få være med på direketesendt tv idag. Her er menyen vi lagde:

Maggis havrebrød

Et kjempelett brød bestående av havremel og havregryn.

Fargefat:

Oppskårne frukt og grønnsaker er et supert tilbehør til mange middagsretter. Eller som et mellommåltid etter skoletid.

 

Verdens enkleste kyllinggryte 

Du trenger:

1 stort glass hakkede soltørka tomater i olje (285g)

6 dl matfløte  eller 2 bokser kokosmelk (a 400 ml)

2 hønsebuljong(kun terning uten vann)

2 ss soyasaus

2 fedd hvitløk(kan sløyfes)

600 g kyllingfilet i strimler

basilikum til topping

 

Eksempler på tilbehør:  kokt byggryn eller ris, salat, oppskårne grønnsaker.

Legg de soltørka tomatene i en sil og la den overflødige oljen siles av.

Hell så de hakkede tomatene i en varm gryte og la de putre i 5 min før fløten tilsettes.

Ha i buljongterningene og  soyasaus, og la den få et oppkok.

Skru ned varmen og tilsett den rå kyllingfileten i strimler. Om man kjøper hele kyllingfileter kan den klippes i små biter. Husk at utstyr og hender må vaskes godt om man kommer i kontakt med rå kylling. Prøv derfor å holde kyllingen i en gaffel for så å klippe den i biter.

La gryta med kyllingen småkoke i ca 20-30 min før den er serveringsklar.

Ha fersk basilikum oppi eller ved siden av retten.

Tips:  De fleste matbutikker har hakkede tomater i olje. Om de ikke er hakket, kan blender brukes.

Én kommentar, RSS

  1. Trine 4. oktober 2019 @ 11:49

    Hvor finner jeg oppskrift på brødet du hadde bakt i jerngryta? 😍

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.