Rundstykker med 1 heving !

Maud (10 år)spør en kveld : kan du lage rundstykker til turen imorgen, mor?

Det var litt seint og jeg tok sjansen på 1 heving. Rundstykkene ble knallgode.

Du trenger:

800 g siktet spelt/hvete

200 g sammalt grov spelt

100 g store havregryn

50 g solsikkefrø (viktig for smak)

3 ss chiafrø(viktig for saftighet)

1 ts salt

3 ss sukrin gold/sukker

4 ts tørrgjær

2 ss fibersirup/annen sirup

1 egg

2 dl kokt vann og 4 dl kald melk  blandes sammen

egg til pensling

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett vesken, egg og sirup og elt sammen i minst 10 min til du får en smidig deig. Del deigen i 20 emner og trill boller. Legg alle jevnt fordelt på et bakebrett med bakepapir. La dem heve i ca 1 time. Jeg satte brettet inn i en av de 2 ovnene uten varme på. Du kan dekke til med et kjøkkenhåndkle på benken også. Eva ta en stor plastpose over.

Pensle dem med sammenvispet egg og topp med frø eller valmuefrø.

Rundstykkene stekes i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 14-15 min.

Avkjøles på rist.

Kan fryses.

 

 

 

2 kommentarer, RSS

  1. Vibs 18. november 2019 @ 10:28

    Takk for en utrolig kjekke kokebok! Godt nok junior er stadig i bruk!
    Lurer på om disse rundstykkene kunne blitt trillet ut på kvelden (uten heving) og hevet til morgenen og da blitt stekt?

  2. Maggi Gausel 20. november 2019 @ 15:53

    Hei !
    Så utrolig koselig at boka er i bruk. Tusen takk!!
    Hvis du lager deigen på kvelden ville jeg tatt hele brettet i en stor plastpose. Det som er viktig er at de ikke tørker ut. Sett dem da i kjøleskap og la den heve litt på benken før steking:)

    Maggi

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.