Grove scones med tranebær!

Hva med en lun saftig scones nå i førjulstiden. Denne kan fungere som en grunnoppskrift hvor du bestemmer selv hvor grove de skal være. Jeg laget en fullkornsvariant, men man kan enkelt lage de lysere. Bytt gjerne tranebær med nøtter, sjokolade eller annen tørket frukt. Tranebær er rik på kostfiber og vitamin c.  Det sies at tranebær skal være godt for urinveier;) ikke vet jeg. Med eller uten urinveisproblem , er disse smakfulle og enkle å lage.

Du trenger:

50 g romtemperert smør(jeg brukte bremykt)

300 g fin sammalt hvete eller valgfritt mel (jeg brukte 250 g sammalt hvete fin og 50 grov emmer urkornmel)

100 g havregryn (store eller små)

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 ss chiafrø

50-70 g tørket tranebær (eller annen tørket frukt eller nøtter)

3-4 ss fibersirup/sukrin gold sirup/ honning eller annen sirup

3 dl melk

Sett ovnen på 250 grader.

Bland alt det tørre. Tilsett smør, melk og sirup. Bland alt godt sammen til du får en klissete deig.

Form 10 scones med 2 store skjeer og legg dem på et bakebrett med bakepapir .

Skru ned ovnen til 230 grader ig stek den i 13- 14 min.

Avkjøles på rist.

Tusen takk til alle som besøker bloggen!!!

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.