«Olgabrødet»

Her kommer oppskriften mange har spurt etter. 

Du trenger til 4 runde brød:

1,3 kg siktet hvete (evt spelt)

500 g sammalt fin hvete

200 g havregryn (store eller små)

100 g solsikkekjerner

1 -2 ts salt

1 pk tørrgjær

1, 4 liter lunket vann

1 egg og havsalt til topping

Tips: 1 dl vann kan byttes ut med 4-5 ss skrin gold sirup/honning/sirup.

Tips: halver oppskriften og lag 2 brød, om du har en mindre eltemaskin

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Hell over vann og start eltingen. Etter at  Ankarsrum maskinen kom i hus elter jeg ca 20 – 30 min på middels sterk styrke. La deigen hvile på et lunt sted i ca 1,5 time. (har du dårlig tid kan litt mer gjær tilsettes).

Del deigen i 4 emner og elt deigene forsiktig til du har 4 runde brød. La brødene heve på et bakebrett med bakepapir. Ha et klede over dem og etterhev brødene i ca 30 min til.

Skjær mønster eller striper med en skarp kniv, slik de ikke sprekker under steking. Pensle med sammenvispet egg og strø litt havsalt på topp. Sett brettet inn på nederste rille i en forvarmet ovn på 210 grader. Hell en kopp med kaldt vann nederst i ovnen og lukk så ovnsdøra. Dette for å lage damp for at skorpene skal bli sprøe. Olgabrødene stekes i 1 time. Skru ned til 200 garder siste 15 min.

Avkjøles på rist. Passer godt å fryse.

Ps: Husk at ovner kan være forskjellige. Om brødene blir for mørke mot slutten av steketiden , kan et bakepapir legges over.

 

 

9 kommentarer, RSS

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.