«Matkjeks» med søtpotet

Disse kjeksene passer perfekt som et mellommåltid og/eller på tur. Dette er ikke søte tradisjonelle kjeks. Men mer en energikjeks proppet med god næring.

Foreløpig har mann og to barn smakt kjeksene. De falt ikke i smak:)Mulig smør og sukker manglet;)

Personlig syns jeg de var knallgode . Kombinasjonen av havre, mandler og sjokolade er sååå god!

Du trenger til 12 store kjeks:

1 stk mellomstor søtpotet (270 g ferdig skrellet)

150 g havregryn (store eller små)

1 ts bakepulver

50 g grovhakkede mandler

2 ss kakaomasse

30 g sjokoladebiter (70% kakao)

1 egg

1 ss kokosmasse (kan sløyfes)

3 ss sirup (skrin gold eller annen sirup)

Skrell søtpoteten og skjær den opp i terninger (1 cmx1 cm). Bak bitene i en forvarmet ovn på 200 g varmluft i 15 min.Avkjøl.

Bland alt det tørre i en bolle.

Mos søtpotet sammen med egg og sirup med en stavmikser. Tilsett blandingen i bollen med det tørre i. Form 12 flate kjeks og legg dem på et bakebrett med bakepapir.

Stek kjeksene i en forvarmet ovn på 180 grader i 35 min.

Avkjøles på rist. Oppbevares i en tett boks.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.