Surdeigs focaccia!

Surdeig altså!! Dette er lett å lage.

Du trenger:

ildfast form 25×30 cm

600 g siktet spelt/hvete

200 g grov spelt

1 ts salt

3 ss surdeig

7 dl kaldt vann

3 ss kaldpresset rapsolje

pynt, krydder (feks tørket oregano)  og havsalt til topping.

Bland alt(utenom topping) lett i en bolle med en slikkepott . Dekk til bollen og la den stå på benken over natten eller minst (15 timer). Ha litt olje i formen og hell deigen over. Trykk ned deigen med oljete hender. La brødet heve tildekket  i 20-30 min til. Topp med pynt, havsalt og krydder. Stek brødet i en forbarmet ovn på 210 grader i 20 – 25 min(ovner kan være veldig ulike). Se at brødet har en gyllen farge. Avkjøles på rist.

 

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.