Kåre Åna sin kyllingform

Denne retten ble laget under epedimi perioden . Jeg klarte ikke kalle den direkte opp. Derfor Kåre Åna.

Du trenger:

1 liten gul løk

1 fedd hvitløk

1-2 ts chilipulver

1 ts paprikapulver

Fersk basilikum og koriander (3-4 ss av hver urt)

2 ss rapsolje

1 ts Salt og ½ ts pepper

1 gul paprika

1 -2 ss creme fraiche

1 pk ferdigkokte kedney bønner

1 stor søtpotet

4oo g kyllingkjøttdeig/kyllingfilet

Ost til topping

Finhakk løk, hvitløk, basilikum og  koriander. Bland dette sammen med paprikakrydder, chilikrydder, rapsolje , salt og pepper. Bland dette sammen med kyllinfilet i strimler og stek kjøttet på middels sterk varme i noen minutter. Tilsett creme fraiche og rør godt om.

Skrell søtpoteten og skjær den opp i tynne skiver. Legg dem på et bakepapir på et bakebrett og strø over litt havsalt. Bak skivene i en forvarmet ovn på 200 varmluft i ca 15 min.

Skjær paprikaen i skiver og legg  den sammen med kyllingkjøtt , bønner og søtpotet i lag i en ildfast form. Topp med hvitost.

Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 min. Gjerne topp med krydder etter smak .

Serveres med en aioli eller kryddermajones.

Tips: halvparten av søtpoteten kan byttes ut med nachoschips.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.