Hestholms eltefrie rundstykker

Lettere blir det ikke! Denne passer både til hverdags og helg. Jeg er hekta;)

Du trenger:

200 g hvete/spelt

200 g sammalt emmer/hvete

100 g havregryn

50 g solsikkekjerner

20 g chiafrø

1,5 ts salt

½ ts tørrgjær

2 ss surdeigstarter

4,5 dl kaldt vann

 

Ta surdiegstarteren ut av kjøleskapet og mat deigen noen timer før den brukes. I denne oppskriften skal du bruke 2 ss av denne, før du setter surdeigstarten tilbake i kjøleskapet igjen.

 

 

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og surdeig lett med en slikkepott.

La deigen stå på benken med lokk/plastfolie på over natten. Form ca 8 rundstykker med en stor skje. Legg de på et bakebrett med bakepapir.

La de etterhveve i ca 15 min. Stek rundstykkene i en forvarmet ovn på 250 grader i ca 13 min. Avkjøles på rist. Passer godt å fryse.

 

Tips: om man ikke ønsker å bruke surdeig kan du øke gjærmengden til 1 ts. Samt ha i 2 ss vann ekstra isteden for surdeig.

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.