Surdeigs knekkebrød

Du trenger:

100 g surdeigstarter

50 g mel sammalt rug (eller det du vanligvis mater surdeigen med)

50 g vann

1 eggehvite

2 dl solsikkekjerner

1/2 dl chiafrø

1/2 dl linfrø

5 dl havregryn

4 dl vann

1 ts salt

Start med å blande surdeigstarter med mel og vann. La det stå i minst en time for at det skal være godt med liv i surdeigen.

Bland resten (utenom eggehvite) i en bolle. La frø og gryn stå å trekke minste 30 min.

Bland surdeigsblandningen og resten sammen med eggehvite.

Fordel på to stekebrett med bakepapir så jevnt som mulig heilt ut i kantene .

Topp med litt havsalt.

Knekkebrødene stekes i en forvarmet ovn på 150 g varmluft i 30 min. Begge brettene kan stå i samme ovn.

Ta brettene ut av ovnen og skjær opp i ruter. Snu firkantene opp ned. Bytt plass på stekebrettene. Stek videre i 30 min til. Skru ned ovnen til 100 grader i ca 10 min. La brettene stå i ovnen med åpen dør til de er sprø.

Oppbevares i en tett boks.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.