Flettebrød med superfrøet chia!

 

Det fine med å lage egne brød er at man har kontroll på sukker og saltinnholdet. Dette er et brød som passer godt til matpakken, suppen eller reker. Dette er også en fin deig til rundstykker. Hevetiden er noe lang. Dette pga lite gjær, som er mye bedre for magene våre. De store produsentene bruker gjerne  super”bakergjær” som kan føre til oppblåste mager.

Du trenger til 2 brød:

700 g siktet hvetemel/spelt

300 g grovmalt hvetemel/spelt

1 ts salt

3 ts tørrgjær

3 ss fibersirup (annen sirup, honning eller smør)

6 dl lunkent vann

2 ss chiafrø (eller linfrø)

1 egg, litt havsalt og 1 ss chiafrø til topping

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Helll over vann og fibersirup før du elter deigen til den er smidig ca 5-10 min. La deigen slippe bollen. La deigen heve i bolen på et lunt sted i ca 1,5- 2 timer.

Del deigen i 2. Kna minst mulig i deigen. Skjær 3 pølser i hver emne nesten helt til topp.Dra forsiktig ut de 3 strimlene ut før du fletter til et brød. Løft begge endene litt under brødet før du lar brødene etterheve på et brett med bakepapir i 20-30 min under et klede.

Pensle med egg og topp med chiafrø og havsalt.

Stekes i en forvarmet ovn på 220 grader i 18-20 min.

Fibersirupen gjør dette brødet veldig saftig.

 

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.