Vi har mange av oss laget ulike typer av proteinrunstykker. Den mye brukte varianten er egg, havregryn og cottage cheese. De er kjempegode , men ungene liker ikke alltid den varianten. Denne falt i smak hos alle hos oss , da de smaker som ganske vanlige rundstykker. Disse er laget av spelt og med svært lite gjær. Samt godt med proteiner i form av egg og cottage cheese. De metter godt og er bra for magen!
Dette er en proteinrik deig som passer til både pølsebrød/hamburgerbrød, vanlige brød( 2 stk med denne oppskriften) eller pizzadeig.
Jeg har i flere år brukt både egg og cottage cheese i baksten min. Men å mose disse to ingrediensene sammen var svært vellykket. Dette tipset fant jeg hos http://fitfocus.no
Du trenger til ca 16-18 stk:
700 g siktet spelt/hvete
300 g sammalt spelt/hvete
1 ts salt
3 ts tørrgjær
250 g cottage cheese(1 liten boks)
3 egg
2 ss fibersirup (eller honning)
3 dl lunkent vann
1 egg til pensling
valmuefrø/sesamfrø til topping etter ønske
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Bland egg og cottage cheese i en blender og mos dette til det er en jevn masse. Tilsett dette i bollen med det tørre i. Ha i vann og fibersirup. Elt deigen til det er en smidig og jevn deig. Gjerne 5-10 min.
La deigen få heve med plast over bollen i ca 1,5 -2 timer.
Del deigen opp i ca 16-18 emner. Trill ut forsiktig først som vanlige runde boller.
Nr 1: Skjær et snitt 4-5 ganger rundt hver bolle. Dra de litt fra hverandre slik at det ikke glir sammen ved etterheving.
Nr 2: Bruk en rund epledeler som man presser godt ned i bollen. På instagram viser jeg et bilde av dette:)
Etterhev på bakepapir i 15-20 min.
Pensle med egg og topp med de frø man ønsker.
Rundstykkene stekes i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 8-10 min. De skal være gyldne.
Disse er svært gode å fryse.
Velkommen hverdag!
Pingback/Trackback
5. juli 2019 @ 21:20
Pingback/Trackback
23. august 2019 @ 09:19
Pingback/Trackback
19. februar 2020 @ 21:31