Wiigs pastasalat med søtpotet!

  • Post category:Lunsj

 

Jeg hadde nesten glemt ut hele pastasalaten. For noen år siden ble den servert i de fleste foreninger og lag. Ofte med store mengder pasta. Jeg har laget en variant etter stor inspirasjon fra gartneriet på Wiig. Denne salaten fungerer utmerket uten pastaskruer også.

 

Du trenger:

150 g renset søtpotet

100 g fullkorn pastaskruer

400 g kyllingfilet i strimler

 

2 stk rød søtpaprika

1 agurk

2 vårløk

1 gul paprika

200 g fetaost i blokk

50 g vasket ruccola

4 ss hakkede soltørka tomater i olje

fersk koriander og basilikum

salt og pepper

 

Dressing:

150 g kesam/rømme

1 vårløk

salt og pepper

 

Start med det som skal varmes. Kok pastaskruer som anvist på pakken. La de avkjøle seg. Skjær søtpoteten i små terninger med litt salt på(ca 1×1 cm) og bak dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca 17 min. Har du ikke ovn med varmluft vil det ta noen ekstra minutter. La søtpotetene avkjøles.

Stek kyllingen i 2 ss hakkede soltørka tomater i olje. Bruk middel strerk varme. La de bli helt gjennomstekt.

 

Skjær agurk, parika, vårløk og fetaost i små biter. Vend inn rukkola, hakket koriander og basilikum. Ta i pastaskruer, kylling og søtpotetene. Vend inn 2 ss soltørkatomater til slutt. Smak til med salt og pepper.

ps: kan tilsette kidneybønner og blomkålris(knust blomkål) også.

 

Dressing: hakk 1 vårløk i små biter og bland godt sammen med kesam. Smak til med salt og pepper.

Pestoer passer også godt som tilbehør!

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar