Tormods tacopai

  • Post category:Middag

 

En smakfull pai med grov sprø bunn. Denne kan absolutt erstatte den tradisjonelle tacoen en gang i blant.

Paideig:

125 g siktet spelt/hvetemel

50 g sammalt spelt/hvete

50 g havremel(eller knust havregryn)

½ ts salt

1 egg

100 g meierismør

2 ss vann

 

Fyll:

300 g creme fraiche

2-3 ss hjemmelaget tacokrydder (eller 1 pk ferdigkjøpt tacokrydder)

400 g kyllingfilet i strimler

1 søt paprika

ost og fersk koriander til topping

 

Ha alt melet og saltet i en food processor . Del smøret i små terninger og ha i sammen med egg. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Ha i vannet og kjør knivene rundt til paideigen har samlet seg til en klump. Trykk deigen ut i en paiform så jevnt som mulig. Stikk hull med en gaffel flere plasser i deigen før du dekker formen med plastfolie og setter den i kjøleskap i minst 15 min.

Fyllet: stek kyllingbitene/strimlene sammen med småhakket paprika i en stekepanne på middels sterk varme. Kyllingen trenger ikke være helt gjennomstekt. Ha i creme fraiche og tacokrydder og bland godt sammen. La dette stå på svak varme mens du forsteker paideigen.

Sett paiformen inn i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. Ta ut paiformen av ovnen. Hell over kyllingfyllet og topp med ost. Stek paien videre på samme varme i ytterligere 20 min.

Serveres med fersk koriander og rømme/kesam til.

 

 

Tacokrydder til ca 6-7 ganger:

6 ss chilipulver

5 ts chiliflat

1 ss oregano

4 ss spisskummen

4 ss paprikapulver

3 ss havsalt

1 ss pepper

G O D  H E L G!!

Legg igjen en kommentar