Focaccia med betaost

Dette smakfulle brødet passer til både suppe eller tapasbordet. Idag hadde vi dette til lasagne. Smaken av spelt sammen med den nøtteaktige smaken av emmer mel gjør dette veldig godt. Og sist men ikke minst den nydelige betaosten fra Ystepikene. (fås i de fleste dagligvarebutikkene)


Du trenger:

en ildfast form (ca 20x 30 cm)

550 g siktet spelt

50 g emmer mel eller sammalt hvete

50 g havregryn

2 ts salt

1/2 ts gjær

6 dl kaldt vann

havsalt

betaost med chiliolje (Ystepikene)

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og rør godt med en slikkepott til det ikke er noe tørt lenger. Dekk til med et lokk og la den stå på benken i minst 12 timer .(har du kun 6 timer tar du 1 ts tørrgjær ).

Hell over deigen i en form dekket med bakepapir. Dekk til med plastfolie eller et klede i 30 min.

Sett ovnen på 220 grader. Lag hull i deigen med enden på feks en gaffel. Hell over litt av olja i betaost glasset og topp med havsalt og ønskelig mengde betaost. Skru ned ovnen til 210 grader og stek brødet midt i ovnen i ca 25 min. Avkjøles på rist. Kan fryses.

Én kommentar, RSS

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.