Chili con carne med sjokolade

Denne gryta er smakfull og kvessen. Her kan man enkelt tilsette ulike grønnsaker om man ikke har paprika i hus. Smakene setter seg enda mer etter en dag og to.

Du trenger:

1 ss smør/olje til steking

1 stot gul løk

1 chili med frø

2 fedd hvitløk

1 gul paprika

1 rød paprika

2 stk stjerneanis

2 pk hermestiske tomater (a 400 ml)

3 ruter mørk sjokolade/ 6 moccabønner

400 g kjøttdeig (gjerne fra slakteren)

2 pk bønne/linsemix

1 ts Sukrin gold/sukker

ferske krydderurter (eks anis, løpstikke og basilikum)

salt og pepper

Finhakk løk, chili og hvitløk og la det fres i en middels varm gryte med litt smør i. Tilsett paprika i biter. Ha i de hermetiske tomatene og stjerneanis og la det småkoke i minst 10 min. Tilsett sjokolade og krydderurter . Stek kjøttdeigen i en egen panne og tilsett den når kjøttet er gjennomstekt.

Linsene og evt bønner tilsettes til slutt.

Smak til med salt og pepper.

Strejeanis tas bort ved servering.

Serveres med kryddersmør https://godtnok.no/2019/08/23/bjornars-kryddersmor/#more-1051 og/eller rundstykker https://godtnok.no/2020/12/01/hytte-glasset/#more-1601

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.