Verdens beste sukkerfrie boller!

  • Post category:Bakst

Disse sukkerfrie bollene smaker himmelsk . Kan brukes som rundstykker også.

Du trenger:

800 g siktet hvete

100 g havregryn

3 ts tørrgjær

1/2 ts salt

1 ts kardemomme

100 g sukrin gold/sukker

100 g kesam

50 g meierismør i terninger

1 egg

5 dl kald melk

Egg til pensling

Bland alt det tørre i en sterk kjøkkenmaskin. Tilsett egg, kesam og kald melk. Elt deigen i minst 10 min. La deigen slippe bollen. Tilsett meierismør i terninger og elt 5-10 min til. La deigen heve på et lunt sted i minst 2 timer. Om du ønsker en kortere hevetid kan mer gjær tilsettes. 

Del deigen i 20 emner og lag boller. La bollene etterheve på brettet i minst 20 min. Pensle bollene med et sammenvispet egg.

Stek dem i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 10 min.

Avkjøles på rist. Passer utmerket til å fryse.

Legg igjen en kommentar