Hamburgerbrød med havregryn!

Mindre salt, sukker og andre tilsettningstoffer som ofte blir brukt i “kjøpebrød”.

ca 10 stk

700 siktet hvete/spelt

100 g havregryn

1 ss sukker

550 g kald veske(melk eller vann)

3 ts tørrgjær 

1 ts salt

50 g meierismør i terninger

Slik gjer du:

Blanda alt det tørre i ein kjøkkenmaskin. Bland inn vesken og la den gå på middels styrke i ca 10-15 min. Ha i smør i terningar til slutt, og elt deigen til han er smidig.

La deigen heva med plast/klede over bolla i cirka 2 til 3 timar.

Del deigen i 10 emne og lag bollar. Klem bollane heilt flate og etterhev burgarbrøda i 15-20 minutt. Smør dei med mjølk og toppa med sesamfrø. Steik dei i ein forvarma omn på 225 grader i cirka 10 minutt til dei er gylne.

 Avkjøl hamburgarbrøda på rist.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.