Luftige glutenfrie rundstykker

Disse rundstykkene tar litt tid å lage. Men i arbeidstid er det kun få minutter:)

Du trenger til ca 10 stk:

  • 500 g Mix fiber eller fin Semper mel
  • 300 g jyttemel
  • 50 g havregryn
  • 3 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 7 dl kaldt vann
  • 1 dl kaldt vann +1 ss fiberusk

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett 7 dl vann og rør godt med en slikkepott. Bland 1 dl kaldt vann sammen med fiberusk. Tilsett det i deigen og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken med lokk over natten. Sett gjerne deigen på morgenen om du skal lage brødet til kvelden. Har du glemt å sette deigen tidlig nok, tar du bare en ts ekstra tørrgjær. Form ca 10 rundstykker med en stor skje på et bakebrett med bakepapir. Topp med havrergyn og havsalt. Stekes i en forvamet ovn på 250 grader i ca 13 min. Avjøles på rist. Best helt ferske.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.