Horn med havregryn!

  • Post category:Bakst

Du trenger til 22 store horn:

1400 siktet hvete/spelt

200 g store havregryn(kan bruke små)

1100 g kald melk

1,5 ts salt

3 ts tørrgjær (tar 3-4 timer å heve. Du kan korte hevetiden med mer gjær)

3 ss sukrin gold eller hvitt sukker

100 g meierismør i terninger

Blanda alt det tørre i ein kjøkkenmaskin. Hell i melken og la maskinen gå på middels styrke i ca 10-15 min. Ha i smør i terningar til slutt, og elt deigen til den er smidig.

La deigen heve med plast/klede over deigen i 3 -4timer. Om du vil ha kortere hevetid kan du ta i 1-3 ts tørrgjær ekstra.

Del deigen i 2 og skjelve ut 2 rundinger. Del opp i ulike «pizzastykker»og rund sammen til horn. Etterhev hornene i 20 min på bakebrett med bakepapir med et klede over. Pensle dem med pisket egg og topp med valmuefrø eller andre frø.

Stek dem på 220 grader i ca 13-14 min. Avkjøles på rist.

Legg igjen en kommentar