Surdeigsrundstykker- 3 min arbeidstid

  • Post category:Surdeig

Ja det stemmer: 3 min arbeid + venting.

Dette kan alle få til. Trenger du surdeigstarter får du kjøpt det i nettbutikken min her: Økologisk surdeigsstarter – Dalheim Gård (dalheimgaard.no)

Du trenger:

400 g siktet hvete/spelt

50 g små eller store havregryn

50 g sammalt emmer /sammalt enkorn /sammalt hvete

450 g kaldt vann

50 g solsikkekjerner

30 g chiafrø

1/2-1 ts salt

2 ss moden surdeigstarter (ca 50 g)

Bland alt det tørre i en bolle med en slikkepott. Ha i vann og moden surdeig. Bland til det ikke lenger er noe tørt. Ta på lokk og la bollen stå på benken til natten over eller i ca 12 timer.

Form 7- rundstykker med en skje og legg dem på et bakebrett med bakepapir. Topp med solsikkefrø.

Du kan også steke halvparten av rundstykkene. La deigen da stå videre i kjøleskap. Deigen bør brukes innen 3-4 dager.

Stekes i en forvarmet ovn på 250 grader i ca 13 min. Avkjøles på rist.

Kan fryses.

Legg igjen en kommentar