Surdeigsrundstykker- 3 min arbeidstid

Ja det stemmer: 3 min arbeid + venting.

Dette kan alle få til. Trenger du surdeigstarter får du kjøpt det i nettbutikken min her:https://shop.dalheimgaard.no/product/okologisk-surdeigsstarter/

Du trenger:

400 g siktet hvete/spelt

50 g havregryn

50 g emmer mel eller sammalt hvete

450 g kaldt vann

50 g solsikkekjerner

30 g chiafrø

1/2 ts salt

2 ss surdeigstarter (ca 60 g)

Bland alt det tørre i en bolle med en slikkepott. Ha i vann og surdeig. Bland til det ikke lenger er noe tørt. Ta på lokk og la bollen stå på benken til natten over (ca 12 timer)

Form 8-10 rundstykker med en skje og legg dem på et bakebrett med bakepapir. Topp med solsikkefrø.

(du kan også bare steke noen rundstykker. La deigen da stå videre i kjøleskap)

Stekes i en forvarmet ovn på 250 grader i ca 13 min. Avkjøles på rist.

Kan fryses.

Epost-adressen din vil ikke bli publisert. Påkrevde felter er merket *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.